Széchenyi 2020

Tájékoztató a községben megkezdődött – az Európai Unió Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával megvalósuló – fejlesztésről

A kedvezményezett neve: Sáregres Község Önkormányzat

A projekt címe: Sáregres Községháza településképet meghatározó épület külső rekonstrukciója

A szerződött támogatás összege: 36 981 374 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban): 95 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Sáregresen a település központjában lévő polgármesteri hivatalnak otthont adó épületben található az orvosi rendelő, gyógyszertár és védőnői szolgálat is. A községháza a falu központjának meghatározó épülete, amely hatással van az itt élők és az ide látogatók településről alkotott véleményére, a helyi lakosok komfortérzetére, a településükhöz való ragaszkodásukra, a vidéki kultúra, a hagyományos életmód és értékek megőrzésére.

Az épület a gondos és rendszeres karbantartás ellenére szigetelés hiányában vizesedik, a külső nyílászárók elavultak, a fűtési rendszere elavult és gazdaságtalan.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával lehetőség nyílik e gondok kiküszöbölésére. Az egész épület külső szigetelésére, a homlokzati nyílászárok cseréjére, a padlószerkezet talajnedvesség elleni szigetelésére nyújt forrást a pályázat. A polgármesteri hivatal épületrészében megújulnak a belső nyílászárok, új fűtési rendszer épül korszerű, energiatakarékos gázkazán beépítésével. A fenntartási költségek további csökkentése érdekében az elektromos áram jelentős részét napelemes rendszer fogja biztosítani.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.10.

Projekt azonosító száma: 177533715

infoblokk: